Uppe med "sandarn"

Klockan är strax efter 5, jag har varit vaken i ca 30 minuter och spenderat den tiden till att bestämma vad jag ska ha på mig idag. Så nu är väskan packad och jag tänkte dra i mig en shake på väg till gymmet.
Många tycker att jag är galen som går upp så tidigt,
men de är helt underbart skönt :)

De går bra nu

Herre min skapare, de är redan torsdag i morgon. Den här veckan har ju bara flugit förbi. Vad har jag gjort egentligen?

Jag har jobbat, de är de enda jag kan komma på. I måndags tog jag sovmorgon och struntade i träningen, likaså idag. Men igår var jag uppe, 04.45 ringde klockan och jag körde ett härligt armpass på gymmet. I morgon blir de ett stenhårt benpass, och på fredag armar igen. De känns skönt att komma upp i tid.




Lägenheten går bra, vi har satt ett preliminärt flyttdatum den 18 december. Men kontraktet är fortfarande inte skrivet. Idag har jag haft kontakt med 2 jobb och blivit kallad till intervju. Så jag måste kanske boka en resa ner till Skåne, endast över en natt (två dagar) för att komma iväg på den resan. Vi får se.

Allt går väldigt bra just nu, de känns fortfarande helt rätt. Jag måste sätta igång att packa ordentligt snart. Allt de jag inte behöver innan flytten ska ner i kartonger. Endast de nödvändiga får vara kvar till de sista dagarna. Och på måndag komma Sandra hem, åååh vad jag längtar :D

Attack av jobbig längtan

Jag ska strax iväg till jobbet, jag vill inte jobba idag. Jag vill bara ligga kvar i sängen hela dagen, somna tidigt och vakna upp till en ny vecka och känna att jag är lite närmre flytten.
Jag tycker inte om söndagar, jag har aldrig gjort de. Men de senaste året har jag i alla fall tyckt att dom har varit okej, med tanke på att jag trivs så bra på simskolan. Men idag har jag ingen lust att jobba. Jag vill ligga hemma och tänka på allt med flytten, söka lite jobb och bara vara ensam. Man behöver de ibland, jag behöver de idag! Men jag antar att jag får ta mig i kragen och jobba mina timmar, så får jag gå hem och lägga mig efter de.

Helgen har varit toppen. I fredags var de världens party med förfest, krogrunda och efterfest. Jag var hemma runt sju på morgonen, trött som satan. Igår träffade jag några gamla klasskompisar och käkade på Retro, de var trevligt att träffa dom, även om vi inte blev så många. Mycket skratt och prat blev det. I övrigt så var de en lugn kväll, så idag mår jag kanon.

Återigen har jag fått en attack av längtan, jobbig längtan. De känns som att tiden står still, de är en hel vecka kvar till Sandra kommer hem. Hon har ju varit borta en evighet redan? Usch.. Jag vill att allt med flytten ska bli klart nu också, jag vill bestämma ett flyttdatum, då kommer jag kunna andas ut lite.

Fällda tårar, ilskna miner och tunga suckar

Usch de har varit alldeles för mycket den här veckan. För mycket att ta tag i, för mycket att tänka på. Full rulle hela tiden med andra ord. Jag har varit uppe 5.00 varje dag och tränat, men idag, fredag, kände jag att jag inte ville resa mig ur sängen över huvud taget. Ville bara lägga täcket över mig och gömma mig hela dagen. Men de går ju inte, jag kan inte göra så mot barnen på skolan.

Nej, de har varit en jobbig vecka men många fällda tårar, ilskna miner och tunga suckar. Men de har också varit en vecka med mycket glädje. Jag hoppas helgen blir bättre. Ikväll ska jag på födelsedagskalas !

Jag ska flytta 60 mil

Mormor kom över vid 12 idag, då satte vi full fart med att börja packa. Jag kände att de var lika bra att få förrådet uppe på vinden färdigt så jag sen, när jag har lite tid över, har någonstans att ställa färdigpackade kartonger. Vi slängde en hel del faktiskt, bland annat en gammal TV och två stycken datorer. Även en golvlampa och lite annat smått och gott som bara ligger och skräpar där uppe. När vi ändå höll på så började vi packa ner köket också. Jag behöver liksom inte alla mina 100 glas just nu, de räcker med några stycken bara. Jag packade även ner lite lampor och lampskärmar, brickor, kökshanddukar, prydnadssaker och annat som jag inte har framme där jag bor nu. Jag hittade många saker som jag glömt att jag hade, som faktiskt är väldigt fint. Men jag slängde så mycket som jag bara kunde.


nu är förrådet på vinden tomt på skräp, de var skönt med en ordentligt rensning och få lite mer yta där jag kan ställa fullpackade kartonger allt efter som.

köksskåpen är nu helt tomma på saker som jag inte är i behov av förrän vi flyttat.

När jag stod i köket och slog in porslin i tidningspapper och la ner i kartonger, när jag såg att kartongerna fylldes, en efter en, så blev de helt plötsligt så uppenbart. Jag har fattat att jag ska flytta. Jag ska lämna alla de människor och alla de platser som har skapat mig och gjort mig till den jag är. De är i Stockholm jag vuxit upp, de är i Solna jag har bott sen jag föddes. Nu ska jag flytta 60 mil härifrån. 60 mil från min familj, 60 mil från platsen där jag tog mina första steg, där jag lärde mig prata, där jag för första gången spelade fotboll och där jag lärt mig allt jag kan. Helt plötsligt blev jag lite ledsen faktiskt, jag förstod hur mycket de är jag lämnar. Mitt liv finns i Solna, eftersom de alltid har varit mitt hem. Jag lämnar mitt liv och flyttar 60 mil bort.

I samma veva som jag insåg allt de, så förstod jag hur tacksam jag är över allt jag varit med om. Oavsett om de är tråkiga eller roliga saker. Jag är så tacksam över alla jag har lärt känna och fått chans att spendera tid med. Jag är så tacksam över att vara den jag är idag. Men jag förstod också att de är precis de här jag vill. Jag vill flytta till Skåne för att samla på mig ännu mer erfarenhet, skaffa ännu fler vänner och lära mig ännu fler saker.
Jag flyttar inte för att lämna allt jag har här uppe i Stockholm, utan jag flyttar för att hitta de jag inte har. Jag hoppas att mina vänner har förståelse för det och kan glädjas för min skull. Och jag hoppas att ni kanske kommer ner till mig och hälsar på någon gång ibland? :)

7 veckor kvar.

Jag vill att de ska vara idag!

Just nu ligger jag hemma och tycker att allt är skit. Jag är bakis och jag är hungrig men jag orkar inte röra mig.

Igår var jag uppe ca 25-26 timmar i streck, utan att sova. Jag började dagen med träning vid 5.30 och avslutade dagen med utgång och massa alkohol. BRA LINNÉA !!! not.
Jag vaknade med en jobbig känsla av längtan. Jag vet att jag sagt att jag älskar att längta, att ha något att se fram emot. Och de står jag fast vid. Men de finns en annan känsla av längtan, en mer jobbig sådan.
Jag vill till Skåne, jag vill åka nu. Jag vill inte vänta längre. Jag vill lämna allt som hänt bakom mig och börja om på nytt. Samtidigt som de känns som att de är en evighet kvar tills vi ska flytta så känner jag hur de närmar sig dag för dag. De är bara 7 veckor kvar, 7 veckor är ju ingenting. Snart står vi där, men en fullpackad lastbil och ska börja vår resa ner mot södra Sverige. Men jag vill inte att de ska vara snart, jag vill att de ska vara idag!!

Jag vill inte vänta längre :(
Jag vill åka nu!

Älskart,


Nog ställde jag klockan på fem, as I told you.. och nog kom jag iväg till gymet. JAG ÄR BÄST! Jag har hunnit duscha, laga äggröra OCH sitta och titta på tv i ca 15 minuter. Jag älskar att gå upp klockan fem, om varje morgon är som denna. Nu börjar de bli ljust ute också, vilket gör att man blir ännu lite piggare.

Träningen ger resultat faktiskt, de känns skönt. Jag känner mig piggare och har mer energi. Jag mår bättre helt enkelt. Det är underbart!

Tusen saker att göra när man flyttar


Äntligen är jag hemma i soffan, men dagen är inte slut för de. Jag jobbade mellan 8.30-17.00, sen åkte jag direkt hem till mormor, slängde i mig middagen för att sen ta bilen hem och hämta mitt personbevis. Sen hade jag tio minuter på mig att åka till Sandra och hämta papper från henne och ta mig till Solna Centrum där jag skulle möta killen som bor i lägenheten i Skåne (han jobbar i sthlm). Nu är jag hemma, men om ett tag ska jag hämta Sandra igen, vi måste in till EGO och ha ett kort möte med ägarna angående vår avskedsfest.

Men nu är de viktigaste gjort, nu har jag alla papper som jag behöver och han har alla papper som han behöver. Nu är de bara den tredje parten vi väntar på och honom hade jag kontakt med idag, han väntar på sitt personbevis, sen är allt klart och de är dags att kontakta våra hyresvärdar igen.

Att flytta kräver mer energi än vad jag trodde. De har alltid varit mamma som har tagit hand om de förut, jag har ju inte flyttat sen jag flyttade hemifrån (2.5 år sen). Men de är otroligt mycket att tänka på, papper som ska beställas och skrivas ut och skickas och skrivas på. Kartonger måste handlas, saker ska packas... Vad ska slängas? Vad kan säljas? Vad ska packas? Vad behöver handlas? Och samtidigt som man sköter allt detta så har man ju ett jobb också. De är inte så att man får betalt för att flytta.

Jaja, de är massor att göra. Full rulle helt enkelt. Men de stoppar inte mig, jag tycker ju om att hålla igång. I morgon har jag bestämt att jag ska testa gå upp klockan 5 för att träna innan jobbet. Sen jobbar jag till 16 och efter de ska jag äta middag hos mormor. På kvällen har jag en del jobb att göra inför lektionerna på fredag.

Jag tror de kan vara bra för mig att gå upp klockan 5, på så sätt för jag automatiskt ett par fler timmar vaken på dagen och jag hinner uträtta mer. De krävs disciplin för att fortsätta med de sen bara, så jag hoppas jag finner den styrkan inom mig haha.

Klockan 5 ?

Jag börjar seriöst överväga att vänja mig vid att ställa klockan på fem varje morgon. Då hinner jag gå upp, träna en timme och äta frukost innan jobbet. Hur underbart vore inte de? Om du skulle läsa samma bok som jag, eller snarare alla tre böckerna, då skulle du också börja överväga de.

När jag kommer hem från jobbet ska jag citera en snutt ur hans bok så ska ni få höra!

Bilder på lägenheten

Fy! Usch! Blä...
På väg hem från jobbet kom jag på mig själv att gå och svära högt på alla språk jag kom på, samtidigt som jag trippade fram på tå för att inte halka och slå arslet av mig. Jag fullkomligt hatar slask och snö. Nog är de vackert när de väl ligger för att stanna. Men så här, som de är idag, när de snöar och snöar och bli blött på marken, nej FY!!!

Idag har jag pratat med min blivande hyresvärd. De gjorde flytten ännu lite verkligare. Han tyckte att jag lät väldigt trevlig och sa att detta byte inte bör vara några problem alls. Han sa också att ju snabbare vi är med att få fram uppgifter och personbevis från alla, desto fortare kommer bytet att ske. De tog ett tag innan jag kunde sluta le. Jag kan inte förstå att de är sant.

Ena sekunden hoppas jag av glädje medan jag andra sekunden påminner mig själv om att inte ta ut vinsten (läs: flytten) i förskott. Tänk om något händer eller om någon drar sig ur. De går inte att beskriva vad besviken och ledsen jag kommer bli då. Jag vill bara skriva på de där jäkla kontraktet så jag har de klart till 110 procent.

Jag tänkte att ni kanske vill se bilder på mitt och Sandras blivande hem?
Här har ni båda sovrummen, köket, vardagsrummet och hallen. De är bilder som den nuvarande hyresgästen har tagit så ni får tänker er lägenheten tom :)






Idag är jag lite närmare


Ny dag, nya tag... För varje dag som går så kommer jag en dag närmare flytten, de är så jag ser det.

Så länge jag är på jobbet så trivs jag underbart bra här uppe i Stockholm. Men när jag kommer hem och möts av en tom lägenhet blir jag genast påmind om hur mycket jag längtar ner till Skåne.

Tillbaka i Stockholm.

Suck... Nu är jag hemma igen, i Stockholm, i min lilla etta. De enda positiva med att vara tillbaka, i min lägenhet, är att jag har katterna här. Annars är de bara mörkt, tyst, ensamt och tråkigt.
Ni har alla hört uttrycket "borta bra, men hemma bäst". För mig känns Stockholm som borta och Skåne som hemma. De är i Skåne jag vill vara, de är där jag trivs bäst. Jag vet att de bara är två månader kvar tills vi flyttar, men de känns som en evighet. Och ja, nu är de bestämt vart vi ska bo. Vi har hittat en jätte fin lägenhet på 71 kvm i Malmö (Segevång). Nu krävs massa pappersarbeten och godkännande från alla hyresvärdar. Sen skrivs kontrakten och ett datum för flytt bestäms.

vårt kök i malmö

De känns underbart att veta vart vi ska bo, om bara två månader. Jag är överlycklig inombords. Men de har varit mycket att ta in denna helg och jag har insett att de är mycket kvar att göra. Sandra åker till Thailand på torsdag och jag blir helt plötsligt lämnad ensam med detta, resten av november. Jag vet inte om jag klarar allt själv. Stressen kryper upp över öronen på mig och blandas med den längtande, lyckliga känslan vilket gör de svårt att visa min glädje. Jag har varit passiv dessa dagar, jag lever fortfarande i någon slags fantasivärld känns de som. Så om jag beter mig konstigt när vi ses, så vet ni varför.

Denna resa har gjort de hela så mycket mer verkligt. Inte bara för mig och Sandra, utan även för våra nära och kära. De är blandade reaktioner från alla och många känslor att hantera även därifrån. Jag vet inte, de är som sagt mycket just nu. Därför har jag svårt att visa min glädje för flytten. Men som jag sa, inombords är jag så otroligt lycklig över detta, jag längtar så de gör ont och just nu vill jag inget annat än att december ska ta slut och vi startar lastbilen och börjar vår resa mot Skåne, mot vårt nya hem.

Vi har gjort vår sista resa hemifrån till Skåne. Nästa resa kommer vara hemifrån till Stockholm. Nästa gång vi åker ner till Skåne så ska vi åka hem.

Jag längtar så evinnerligt efter att den dagen, då jag sätter mig i en fullpackad lastbil och startar motorn och kan säga "jaha, då var de dags att åka hem till Skåne", ska komma. Jag vill att den dagen ska vara helst i morgon!


Jag älskar att längta

Jaha, om 24 timmar så vandrar vi på Lunds gator, på väg till en lägenhet som kan bli vår inom en snar framtid. Jag tror aldrig jag har längtat efter någonting så mycket som jag längtat efter denna resa. Det är obeskrivligt.
Tänk vad jag ska längta när vi väl satt ett datum för flytten?

Att längta är en härlig känsla, man har något att se fram emot och tiden bara flyter på, man har ett mål med de man gör och man känner att man tar sig någon vart. Jag älskar känslan att längta.

Jag kommer ihåg när jag var liten, hur jag redan i början på november längtade så evinnerligt efter julafton och VIPS så var alla paket öppnade och den dagen var förbi. Besvikelsen låg kvar i flera dagar efter. Så ta vara på den längtande känslan, de finns inget bättre.

Hur som helst, nu är min längtan snart slut, för i morgon åker vi. Eller, i natt (?) Tåget går från Stockholm central kl 05.21. Sandra kommer hit efter jobbet, vi tänkte svänga förbi gymet och sen hyra massa filmer så vi håller oss uppe. 04.30 ungefär ringer vi Taxi och åker in mot stan.

Igår var jag förbi jobbet och tog kopior på mitt hyreskontrakt samt mitt anställningsbevis. Jag beställde även hem ett personbevis som jag hoppas ramlar ner i min brevlåda under dagen. De vore så skönt om jag hade de med mig ner nu.
Just nu väntar jag på samtal från vårdcentralen, jag har lock för mitt vänstra öra sen fem dagar tillbaka vilket är jätte jobbigt. Efter de ska jag äta lunch med Karla, de var alldeles för länge sen jag träffade henne. Sen innan Sandra kommer så tänkte jag passa på att städa och packa och lite sånt.

Önska oss lycka till under veckan!
Jag berättar hur de gått när vi kommer hem.

RSS 2.0